Blindarea mașinilor cu o peliculă protectoare devine din ce în ce mai populară în zilele noastre, și pe bună dreptate.
Un astfel de material nu protejează vopseaua împotriva deteriorării și nici geamurile farurilor împotriva impactului mecanic, de exemplu, o pietricică, dar este o protecție excelentă împotriva nisipului, a zgârieturilor provocate de crengi și a altor deteriorări minore. Procedeul de blindaj al farurilor are avantajele și dezavantajele sale, care trebuie luate în considerare înainte de a utiliza această tehnică pe mașina dumneavoastră.
Ce este blindajul.
Armarea se realizează cu o peliculă specială (peliculă antigrindină) care acționează ca o protecție pentru sticlă împotriva deteriorării cauzate de pietrișul fin. Un principiu similar de protecție se observă atunci când se lipesc palele elicopterelor pentru a le proteja împotriva deteriorării de nisip. Blindajul poate fi folosit nu numai pentru faruri, ci și pentru alte părți importante ale unei mașini, inclusiv pentru farurile de ceață. Nu utilizați pe obiecte din plastic, de exemplu bara de protecție spate, geamurile laterale.
Pentru ce sunt blindate opticile.
Armarea este necesară pentru a proteja împotriva influențelor adverse ale mediului și pentru a prelungi durata de viață a luminilor. Pelicula protejează suprafața împotriva așchiilor, zgârieturilor și a altor deteriorări minore. De asemenea, servește ca protecție împotriva murdăriei, care interferează cu calitatea iluminării. Acesta este motivul pentru care unii proprietari de mașini optează pentru această metodă de îngrijire auto.
Există două variante de folie de protecție.
Printre acestea se numără peliculele din poliuretan și vinil. Prima opțiune este cea mai bună, deoarece este mai flexibilă, mai durabilă și mai poroasă. Pelicula poliuretanică poate fi utilizată până la 5 ani. La impact, sticla nu se sparge, ci rămâne sub folie. Materialul se comportă perfect în orice formă, nu face bule și este ușor de lipit, dar este mai scump decât vinilul.
Vinilul nu aderă bine la neregularități, motiv pentru care are nevoie de căldură. Pentru a face diferența dintre poliuretan și vinil, ar trebui să încercați să rupeți folia. Vinilul se poate sparge. Bineînțeles, se folosește în continuare atunci când se face această treabă, dar faceți-o cu mare atenție pentru a nu strica materialul în prealabil.
În ceea ce privește producătorii, există un număr mare de companii de pe piața rusă care sunt dispuse să ofere astfel de materiale. Dar liderii incontestabili ai filmului anti-gravelă sunt SunTek și Ricochet. De mult timp, aceștia oferă potențialilor clienți un material de o calitate excepțională, ideal pentru protecția mașinii.
Pro și contra filmului.
Filmul protejează sticla farurilor pentru o perioadă lungă de timp, poliuretanul are aceste proprietăți datorită durabilității sale, grosimii vinilului. Armătura ajută la disiparea impactului și la menținerea integrității sticlei. De asemenea, zgârieturile apar doar pe peliculă și nu pe vehicul. Folia protectoare este ușor de curățat, astfel încât nu există probleme precum eliminarea murdăriei și redarea strălucirii.
Dezavantajele sunt costul poliuretanului și lucrarea de autocolant. Vinilul devine rigid pe vreme rece și se poate îngălbeni în timp. Dacă acesta este cazul cu poliuretanul, poate fi restabilit prin lustruirea farurilor blindate.
Folia nu protejează împotriva impactului cu pietre mari.
Armură.
Orice centru de tuning poate efectua lucrări de blindaj al farurilor. Angajații au instrumentele și experiența necesare pentru a-și face treaba. Puteți, de asemenea, să comandați o folie de la ei și să o lipiți acasă.
În acest fel, blindajul servește drept protecție împotriva deteriorărilor minore și evită cheltuielile inutile pentru înlocuirea farurilor sau a geamurilor. Puteți lăsa instalarea filmului în seama profesioniștilor sau puteți petrece puțin timp și să o faceți singur.
Concluzie.
Rezervele de faruri și alte elemente auto îi pot ajuta pe automobiliști să se protejeze de diverse situații neplăcute care duc la o reparație costisitoare. Dar este important să fiți foarte atenți atunci când faceți blindajul, pentru că permite efectuarea corectă a procedurii și pentru a nu strica elemente ale mașinii.